Propietats físico-químiques: textura, pH, contingut de carbonats, matèria orgànica, salinitat. Estat nutricional (N, P, K, S, Ca). Propietats químiques específiques: capacitat de bescanvi catiònic,
capacitat de tamponament.
Caracterització de la matèria orgànica del sòl: fraccionaments físics (granulometria, densimetria), i/o bioquímics (hidròlisi àcida, extracció alcalina, quantificació d’àcids húmics/fúlvics i humina).
Quantificació de fraccions làbils, recalcitrants i refractàries. Caracterització bioquímica: carbohidrats, polifenols, formes de C aromàtic, lípids. Quantificació de formes de C per NMR.
Avaluació de fertilitat biològica: activitat microbiana en condicions estàndard (respirometria), biomassa microbiana.
Contingut de nutrients: bàsics (N, P, K, Ca, etc) i micronutrients (Fe, Cu, Zn, etc). Contaminants:
metalls pesants (Cd, Cr, Pb…).
Caracterització bioquímica: hidrosolubles, lípids, hemicel·luloses, cel·lulosa, lignina, carbohidrats
totals, fenols totals.
Caracterització física (tamisat, fraccionament granulomètric). Caracterització química: contingut
total de N, P, K. Altres nutrients: Ca, S, etc. Avaluació de taxes de solubilització i disponibilitat:
experiències de rentats successius, evolució dins el sòl, experiències d’incubació en condicions
controlades o semi-controlades.
Riquesa en substàncies húmiques. Propietats físiques: capacitat de retenció d’aigua, porositat.
Anàlisi elemental (C, H, O, N). Nutrients (P, S, K, Ca). Riquesa en fraccions húmiques. Salinitat.
Caracterització bioquímica detallada: carbohidrats, lípids, fenols, proteïna, aminoàcids.
aboratori), semi-controlades (hivernacle) i estudis de camp (camps experimentals).Elaboració d’argumentaris de venda dels productes, en funció de les seves propietats físico-químiques.Adaptació a les normatives vigents a la UE i a d’altres mercats (EEUU, Canadà,
Austràlia, Sudamèrica, mercats asiàtics).
Assaigs i desenvolupament de nous productes.